Als het een koude dag is, en Oscar en ik komen terug van buitenspelen, en ik noem het woord chocomelk……

Nou hierbij het recept hoe ik hem maak, want iedereen kan natuurlijk wel gewoon chocomelk maken, maar het gaat zoals altijd om de details :).

Wat je nodig hebt, is zo’n cappuccino klopper, cacao, melk, en palmsuiker of kokosbloesemsuiker.

Daar gaan we: (dit is voor 2 glazen)

2 flinke theelepels cacao

2 theelepeltjes suiker (het liefst kokos of palmsuiker, want die zijn het best op te nemen in je lichaam)

500 ml volle biologische melk

Pak twee glazen, en doe hierin de cacao en de suiker en een scheutje koude melk. Oscar roert hier dan altijd een heel glad papje van en ik ga aan de melk beginnen.

Dit is een kunst, om echt goeie dikke opgeklopte melk te krijgen, dus daar gaan we.De overige melk doe je in een cappuccino klopper en zet je op medium laag vuur. Je blijft hierbij staan, en wacht tot het warm is. Let op, niet heet!! Want dan kun je hem niet meer kloppen. Dan pak je de klopper en begint op het lage vuur al te kloppen. Als het 1/3 verdubbeld is, en je er met je vinger ingaat en het is lekker warm, weer niet heet!!, dan haal je hem van het vuur en klop een paar keer met je platte hand aan de onderkant van het pannetje, zodat de luchtbelletjes eruit geklopt worden. Dan zet je je pannetje op het aanrecht en draai je het pannetje met de melk erin ongeveer 10 keer rond, en dan zie je dat de melk gaat glimmen, en dat de belletjes eruit zijn! Dan heb je heeeeeerlijke en hele dikke melk. Maar het luistert dus heel nauw of je de goeie temperatuur hebt en dat draaien en kloppen op het einde is echte een hit! Dan ….. giet je het dikke schuim in de glazen en dan heb je een soort chocoladecreme! Super zalig.

Ga lekker bij elkaar zitten met een leesboek, en heb een super knus momentje samen.