Ingredienten voor 6 personen

Abrikozenmouse

400 gram biologische gedroogde abrikozen

10 draadjes saffraan

2 eetlepels rijststroop

sap van een 1/2 citroen

2 theelepels kaneel poeder

1 theelepel vanille poeder

zest van 1 sinaasappel

125 ml creme fraiche

Hangop

500 ml yoghurt waar je hangop mee maakt

250 ml slagroom

75 gram suiker

1 eetlepels verse citroensap

snufje vanille poeder

1/2 theelepel gemalen, kardemom

50 gram geschaafde amandelen, geroosterd

Bitterkoekjes

– 150 gram hele amandelen

– 150 gram poedersuiker

– 2 eiwitten

– 1 theelepel amandelextract

To do:

– Maak de abrikozenmouse: breng de abrikozen, saffraan, rijststroop, aan de kook met 200 ml water, op laag vuur 30 minuten, met deksel, laten sudderen. Neem van het vuur en doe citroensap erbij. Pureer het geheel, met de staafmixer, tot een gladde massa.Laat het helemaal afkoelen (gaat sneller in een platte brede schaal). Voeg als het koud is de crème fraiche erbij.

– Maak de hangop: doe de yoghurt in een kaas doek, met een schaal eronder, laat het uitlekken totdat de straal vocht die eruit loopt, druppeltjes worden, en de yoghurt en mooi dik is. Klop de slagroom en de suiker op. Doe de kardemom en de opgeklopte slagroom, de citroen en de vanille bij de hangop. Sla hem luchtig door elkaar heen.

– maak de bitterkoekjes: verwarm de oven voor 190 ºC.
Maal de amandelen met de suiker en het eiwit tot een glad beslag. Breng op smaak het amandelextract. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Regelmatig spuiten en houdt +/- 2 vingerdikte afstand tussen de koekjes. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Serveer: doe een laagje abrikozenmouse in de bodem van het glas (hoog mooi glas vind ik het leukst). Doe er de hangop op, een laagje verkruimelde bitterkoekjes en herhaal dit een aantal laagjes, wat je mooi vindt.

Enjoy this beauty!

Love