‘Make your food a piece of art’

Oelala, ‘k kon echt niet wachten om deze beauty te maken! Toch nèt een mandela! Dank jewel Mary Stottelaar voor het inspireren.

Twee winter wortelen, twee courgettes, twee pastinaken & twee aubergines. ( en in de zomer is het natuurlijk fantastisch als je paarse wortels en gele courgette erin doet!). Snijd alles met de mandoline (of kaasschaaf) in linten( niet te dik en niet te dun). Gril de aubergine, en eventueel de pastinaakVet een bakvorm in met boter & bloem. Leg hierop bladerdeeg van goede kwaliteit (bio), dat proef je echt! Bedek de bodem met twee gecarameliseerde uitjes (=in olie gesneden uien bakken, op laag vuur met knoflook, tijm, zout & peper, totdat ze zoet en glazig zijn). Doe dan de linten van buiten naar binnen in het bakblik. Dus 1 laag wortel rondom tegen het bladerdeeg plakken en dan courgette en vervolgens 1 laag  aubergine, en dan weer wortel etc. Giet dan het ei-mengsel over en tussen de groenten. (=groot bakblik 5 eieren, 250 ml sojaroom(of slagroom of rijstroom o.i.d.) 1 theelepel zout en 5 draaien verse peper). Zorg dat het mengsel er helemaal in gegoten wordt, tussen alle slierten. Top af met peper en zout en geraspte kaas en verse geitenkaas, en altijd nog wat gedroogde kruiden, bijvoorbeeld oregano. Anders heb je zo’n kaas bovenkant. Ik vind het mooi als je wat kruiden ziet op de top!

Doe hem in de oven op 180 graden, ongeveer 45 minuten. Word best friends met je oven, want elke oven is weer anders… Als het ei in het binnenste gedeelte van de taart maar echt gestolt is, en je het gevoel hebt dat het deeg gaar is.

Enjoy your super lovely creation and be proud!