Lieve mensen!

Vanaf nu mag ik mijzelf een officiële Vegetarian Chef noemen! Mijn laatste examen, bedrijfsplan & portfolio gaan op de post! En dan ben ik (waarschijnlijk :)) geslaagd voor de vegetarische koksopleiding in Haarlem.

http://www.vlamindepan.nl/viphealthandnutrition

De opleiding behandeld verschillende stromingen, van Raw food tot Veganistisch, van Ayurveda tot Macrobiotiek & patisserie. Met daarbij nog héél veel andere onderwerpen, als wildplukken en inmaken. Kostenberekening & brood bakken, koken met thee, bon bons maken & snijtechnieken en héel veel recepten!! En allemaal vegetarisch. En ga zo maar door. Ik ben ontzettend blij dat ik dit heb gedaan, en heb gigantisch veel geleerd. En voel me zeer vereerd dat ik dit heb meegemaakt.

Femke van den Heuvel, de oprichtster van de opleiding, heeft afgelopen jaar de tweede prijs  in de ‘The vegatarian change’ gewonnen.  Koks van heel Europa kwamen voor deze wedstrijd bijeen in  Milaan. Ze hebben onder leiding van Pietro Leemann, eigenaar van het enige vegetarische sterrenrestaurant van Europa, *Joia*, fantastische vernieuwende vegetarische recepten klaargemaakt.

Dank aan mijn klasgenoten en dank aan Femke voor dit hele fijne, leerzame jaar met elkaar!

Liefs Anne Marije